Miért éppen Cserháthaláp?

Miért éppen Cserháthaláp?

Eljött a nagy nap! Testvértelepülési találkozó Cserháthalápon

2017. szeptember 05. - korcsolánzsuzsi

21390296_698889603645975_1420549045_o.jpgEljött hát a nap, utolsó simítások a rendezvény körül.Készülnek a virágdíszek, helyükre kerülnek a zászlók, a testvértelepülések címerei. 
Ma este már színes programok várják az ide látogatókat, izgulunk hogy minden a helyére kerüljön, hogy vendégeink jól érezzék magukat. 
Este hét órától kezdődnek a programok, Rózsás Viktória, Kökény Ági és zenekara, Cozombolis, valamint retro Disco várja az ide látogatókat.
Szombaton délelőtt parasztolimpiával kezdünk, ebéd után csikós bemutató, majd hagyományőrző csoportok adják elő műsorukat.A testvértelepülési szerződés aláírása igazán ünnepélyes pillanatnak ígérkezik, majd a nap fénypontja következik :a szüreti felvonulás, ami az idén reményeink szerint még szebb lesz mint az ezt megelőző évben hiszen testvértelepüléseink is színesítik a menetet. A szüreti felvonulást össztánc követi majd A jó LaciBetyár szórakoztatja a nagyérdeműt. A szüret szépe verseny idén sem maradhat el, a Lukanényei citerás banda garantáltan fergeteges hangulatot csinál az est további részéhez. Fellépnek még az Ipolyvecei férfikórus, a Generáció Trió, valamint tárogatón zenél Deák Béla.
A szombat estét a Dallamos együttes kezdi csodás dallamokkal majd Magyar Rózsa önálló műsorával folytatja. 
Tüzijátékot is láthat aki hozzánk érkezik, majd Grenyó Jánossal bálozhat.
Vasárnap reggel hagyományteremtő szándékkal gitáros szentmise lesz a falunk katolikus templomában, majd a Cserháthalápi Csipkerózsa Hagyományőrző csoport fellépése következik. Ebéd után folytatódik a hagyományőrző csoportok vendégszereplése, fellépnek a terényi Kalácska hagyományőrző népdalkör, a Magyarnándori Asszonykórus, Inámi Csemadok Uniqum énekcsoport, valamint a Cserhátsurányi nyugdíjas csoport is.
Természetesen szombaton már lesznek vásárosok, kézművesek is, és a gyerekekre is gondoltunk 


Szeretettel várunk Mindenkit!

A bejegyzés trackback címe:

https://elniakarofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr3012796022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása