Miért éppen Cserháthaláp?

Babos tészta

2017. augusztus 08. - korcsolánzsuzsi

A babos tésztát is itt a faluban  ismertem meg, ez is a lehető legegyszerűbb étel, amiről valaha hallottam. Még egy bizonyíték arra, hogy bizony régen nem ettek húst hússal az emberek. Remélem kipróbáljátok és hasonlóan elégedettek lesztek vele!

20706129_687761121425490_96941267_o.jpg

Hozzávalók a tésztához, kb. 3-4 személyre

300 gramm finomliszt

3 tojás

A babhoz:

1 kanál zsír

1 fej vöröshagyma finomra vágva

1 evőkanál fűszerpaprika

20 dkg puhára főtt tarkabab

10 dkg szalonna

só, bors

A tésztát a szokott módon elkészítjük, tojásonként 10 dkg liszttel kell számolni, sózni és összegyúrni. A tésztát jól ki kell dolgozni majd legalább tíz percet pihentetni. Kisebb cipókat formázunk, lisztezett deszkán kinyújtani. A lapokat egy tiszta abroszon száradni hagyjuk, majd egy éles késsel metéltet készítünk, és ismét száradni hagyjuk.

20706885_687760828092186_1531491270_n.jpg

Miután a tésztával végeztünk, felrakjuk a babot főzni. Ilyenkor friss bab idején ez gyorsan megvan, de ugyanúgy, készíthetjük száraz babból is, akkor célszerű előtte való este beáztatni. Mialatt a bab puhára fő, egy pici zsíron lepirítjuk a szalonnát, a hagymát, és meghintjük a pirospaprikával.

20668003_687760901425512_1032360619_n.jpg

Mikor a bab már szépen megpuhult, a főzővizébe tesszük a tésztát. Kb. 3-4 percig együtt főzzük, majd leszűrjük a babot és a tésztát. 

20646069_687760744758861_2057605325_n.jpg

 Végül összeforgatjuk a paprikás, zsíros hagymával. Zöldpaprikát karikázunk rá, vagy friss petrezselyemmel megszórjuk, és azonnal fogyasztjuk.

20684360_687760701425532_871564131_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://elniakarofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr6112725456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.