Miért éppen Cserháthaláp?

Mennyei szegfűgomba

2017. szeptember 21. - korcsolánzsuzsi

A magyar rétek egyik legismertebb gombafajtája az illatos szegfűgomba sokunk kedvence. Tegnap barátaink szedéséből kaptunk egy szép nagy adagot gyorsan el is készítettük. Van abban valami bájos ha az ember a saját kertjében a saját mezején szegfűgombát szüretelhet....

21908400_704794253055510_767201142_o.jpg

A hozzávalókat nem mértük csak érzésre porcióztuk. Egy egész fej hagymát megdinszteltünk, közben vizet forraltunk egy nagyobb edényben. A gombát gondosan megtisztítottuk, fűszálaktól megszabadítottuk. A forrásban lévő vízbe az egész adagot belezuttyintottuk és egyet kevertünk rajta, utána kiszedtük a vízből és máris, az ez idő alatt megdinsztelődött hagymára szedtük.

21844160_704794313055504_1323677022_o.jpg

 

 

 

21895035_704794356388833_772464752_o.jpg

 

21931685_704794239722178_241820252_o.jpg

Fűszereztük, sóval borssal, pirospaprikával, egy kellemes szegfűgomba pörköltke lett belőle amit friss házi tésztával megbolondítva fogyasztottunk el.A tejföl természetesen nem hiányozhatott róla, de legközelebb a gomba szárakat jobb lesz lecsípni mert kicsit rágósak a növény többi részéhez képest. Mindent összevetve nagyon finom étel végtelenül egyszerű elkészíteni, mindenkinek szívből ajánljuk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elniakarofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr2912737088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vén motoros 2017.09.21. 20:19:48

Guszta és finom! De a szegfűgomba illatát nem nyomja el a pörkötalap? Nem véletlenül hívják szegfűgombának. Mi anno, amikor gombásztunk, csak pár darab szegfűgombát találtunk a többi, kilót meghaladó vegye serdei gomba mellett, de a szegfűgomba illata atérzett a többi gombán. Mi tárcsán megpirítottuk a gombákat, és tojást ütöttünk rá.

korcsolánzsuzsi · https://www.facebook.com/elniakarofalu/?fref=ts 2017.09.22. 10:12:10

@Vén motoros: Teljesen igazad van, legközelebb levessel, tojással próbálkozunk :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.22. 11:24:26

Kicsit irigyellek, hogy miután "Van abban valami bájos ha az ember a saját kertjében a saját mezején szegfűgombát szüretelhet....", kiderül a kontextusból, hogy a barátaival szedeti le az ember :)))
Én úgy is levesnek főzném, ha én szedhetném :)

korcsolánzsuzsi · https://www.facebook.com/elniakarofalu/?fref=ts 2017.09.23. 21:16:14

@Andrass9: Természetesen nem magunkra hanem a barátainkra céloztam akiktől a gombát KAPTUK :) :)