A magyar rétek egyik legismertebb gombafajtája az illatos szegfűgomba sokunk kedvence. Tegnap barátaink szedéséből kaptunk egy szép nagy adagot gyorsan el is készítettük. Van abban valami bájos ha az ember a saját kertjében a saját mezején szegfűgombát szüretelhet....
A hozzávalókat nem mértük csak érzésre porcióztuk. Egy egész fej hagymát megdinszteltünk, közben vizet forraltunk egy nagyobb edényben. A gombát gondosan megtisztítottuk, fűszálaktól megszabadítottuk. A forrásban lévő vízbe az egész adagot belezuttyintottuk és egyet kevertünk rajta, utána kiszedtük a vízből és máris, az ez idő alatt megdinsztelődött hagymára szedtük.
Fűszereztük, sóval borssal, pirospaprikával, egy kellemes szegfűgomba pörköltke lett belőle amit friss házi tésztával megbolondítva fogyasztottunk el.A tejföl természetesen nem hiányozhatott róla, de legközelebb a gomba szárakat jobb lesz lecsípni mert kicsit rágósak a növény többi részéhez képest. Mindent összevetve nagyon finom étel végtelenül egyszerű elkészíteni, mindenkinek szívből ajánljuk!