Miért éppen Cserháthaláp?

Miért éppen Cserháthaláp?

Két év

2018. január 17. - korcsolánzsuzsi

Újabb év ért véget  választott falunkban. Csendes januári napokkal vette kezdetét az év, ilyenkor minden lassabban indul. Megérkezett a várva várt hóesés, igaz ennek karácsony tájékán jobban örültünk volna, de ez az enyhe tél teljesen megkeveri az embert.

 

Az óévet elbúcsúztattuk, elengedtünk mindent a pezsgő pukkanásával. Szilveszterkor összekapaszkodva énekeltünk a faluházban, jó volt érezni az összetartozást.

https://www.facebook.com/cserhathalap/videos/1803232613312995/

 

A tavalyi évben azért akadt pár rossz élmény is...szembesülnünk kellett azokkal a dolgokkal amelyek csak idővel kerülnek elő...észre nem  vett emberi tulajdonságok törtek a felszínre, néha fogak fehérje villant ki. Ahogy nagyban úgy kicsiben is igaz az, hogy egy ötlet csak akkor lehet jó, ha a gazdája a "megfelelő" ember. Érvényesült a pletyka romboló hatása, nekünk pedig meg kellett tanulnunk ezeket a helyzeteket kezelni. De ezek a dolgok mind-mind az élet részei, kalandosabbak tőlük a szürke hétköznapok.  Úgy gondolom nekünk két év kellett ahhoz, hogy beilleszkedjünk, hogy otthon érezzük magunkat ebben közösségben, hogy legyen valamiféle múltunk, de már a közös jövő állhasson előttünk. Két év kellett ahhoz is,  hogy barátaink legyenek, olyanok akikkel tavaly már egy közös nyaralást is beiktattunk ahol remekül éreztük magunkat. Két év alatt körülbelül egyenlő arányban nyertünk és vesztettünk kapcsolatokat, hitet,  terveket. A lendület hullámzó de az irány egyenes, továbbra is tesszük a dolgunk, a tanulságokat levonva  mely mindössze annyi, hogy higgyünk az első benyomásnak. Az első találkozás, az első kézfogás, az első pár pillanatnyi szösszenet után jelentkező megérzésünket ne nyomjuk el, ne bírálja felül valamiféle romantikus ködfelhő. Tudomásul kell vennünk, hogy itt is, mint mindenhol vannak jó és rossz emberek, vannak jó és rossz döntések és csak rajtunk áll hogyan tovább. Azonban kellenek a világba rossz emberek, rossz döntések is, mert ha nem volnának a jókat nem vennénk észre. Vagy ahogy Böjte Csaba mondja :

"Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé."

 

 

f7bdd88c63d9f183a4c6607b809830fe.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://elniakarofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr113582527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása