Miért éppen Cserháthaláp?

Miért éppen Cserháthaláp?

Miért éppen Cserháthaláp?

2017. július 03. - korcsolánzsuzsi

18403323_1464005637012741_1774302924525237310_n.jpg 

Vidékre költözni a városból sokunk álma, nosztalgikus érzéssel gondolunk vissza gyerekkorunkra amikor a nagyinál még mezítláb futkostunk a fűben, kergettük a pillangókat és a játékot megunva egy szelet zsíros kenyérrel a kezünkben szaladtunk tovább kalandozni. Szabadok voltunk és pár év városi lét után talán ez a szabadság az ami legjobban motivált minket abban, hogy vidéken kezdjünk, újrakezdjünk.

A mi családunk egy teljesen új, minőségibb életbe kezdett a mesés Nógrád megyében, azon belül, is Cserháthalápon.Nem az állat tartós azonnal farmot alapító romantikára gondolok hanem egyszerű életre. Az hogy mi motivált minket? Részben a fent említett okok, részben pedig a Balaton mint nyaralás nekünk nem volt alternatíva lévén ott éltük életünk felét valami másra, egy végleges helyre vágytunk.

Amikor eladtuk az előző házunkat még nem tudtuk hol fogunk pontosan élni, csak egyben voltunk biztosak Nógrád megyében fogjuk keresni a házat, amely otthont ad nekünk hátralévő életünkre. Ingatlanok hosszú sorát megnézve, faluról falura járva sok-sok érvet mérlegelve kötöttünk ki végül Cserháthalápon.

Itt rögtön felmerül a címben feltett kérdés: Miért pont Cserháthaláp? Nos mi nem az apró betűs rész miatt keveredtünk csávába, mint a Miért éppen Alaszka televíziós sorozat főhőse, mi tudatosan kötöttünk ki itt, ebben a faluban. Az ingatlankeresés közben többször átutaztunk ezen a falun, ahol a férjem már tudta hogy sok eladó ház van és mindig mondta hogy itt is körül kellene néznünk. Rém lelkes voltam  mert a fejemben a cuki parasztház képe mellé nem fért el a 80-as évekre jellemző épületek egyike sem, nem akartam modern házat, vadregényt akartam, romantikát, és vadszőlőt is :) Nos a férj által kiszemelt háznál ezek közül csak az elvadult szőlő volt meg semmi romantika, csak praktikum.

Átbeszélgetett nappalok és éjszakák után, hallgatva az észérvekre megszületett a döntés, ahelyett hogy belevágnánk egy parasztház meglepetésekkel teli felújításába inkább egy jól megépített, átgondolt házat vásárolunk valaha volt szép kerttel, kedves szomszédokkal. Megérkeztünk hát Cserháthalápra, ahol nagy szeretettel és kíváncsisággal vártak minket a "siófokrólgyütteket".

A bejegyzés trackback címe:

https://elniakarofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr4712637973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása