Miért éppen Cserháthaláp?

Miért éppen Cserháthaláp?

Elbújni de létezni

2017. július 04. - korcsolánzsuzsi

dfd1f60343e3d1e2bd58abb271e7f538.jpg

fotó forrása: https://hu.pinterest.com/fehrl/quotes/

Költözésünk hírére természetesen sorban kaptunk hideget meleget egyaránt, otthagyott életünk szereplői értetlenül álltak döntésünk előtt. Mi hittünk-hiszünk abban hogy bizony van élet vidéken is. Kis kézműves vállalkozásunkat úgy gondoltuk bárhol tudjuk működtetni, hiszen ma az internet vidéken is gond nélkül  elérhető. Elbúcsúztunk mindenkitől ..ottani jó szomszédainktól, barátainktól és neki indultunk..

.A kisebb települések különösen izgatták a fantáziánkat ma sem tennénk másként. Választott falunk, Cserháthaláp alig 80 km-re van Budapesttől, de a közelben  (12 km) nagyobb városként Balassagyarmatot lehet említeni tehát egyáltalán nem vagyunk elvágva a külvilágtól! Bármit amire szükségünk van gond nélkül be tudunk szerezni sőt! itt még nem elterjedt a multivilág, van barkácsbolt, gazda bolt, méteráru, itt a kereskedők nem kényszerültek még meghajolni a multik előtt bár szó se róla a kínai boltok-melyek már egyáltalán nem olcsók- is igyekszenek tért hódítani.

Persze szupermarket  itt is van, de a szlovák határ közelsége miatt az árak a balatoni árakhoz képest is drágábbak, no az nem a mi helyünk egyébként sem, szóval mindegy is van e vagy nincs.

Kozmetikus elérhető közelségben van  de például fodrászt a falun belül sikerült találni és nem kényszerből járunk hozzá maximálisan elégedettek vagyunk vele - mesterien űzi a szakmáját. Van boltocska is a faluban, de például mozgó pék naponta ( friss kifli az ajtó elé hmmm) mozgó tejbolt pedig hetente jön hozzánk. Itt még nincs elfásult nagyi aki inkább bolti szörpöt ad az unokáknak, a vetemény szériatartozék hogy úgy mondjam.

(Erről később tervezek is írni, mert döbbenetes erővel bíró asszonyokat ismertünk itt meg, persze férfiakat is de a kert itt is főként az asszonyok felségterülete.) Véleményünk szerint az élet egyébként is szervezés kérdése bár a városi lét jóval könnyebb, de annyi mindent be kell mellé nyelni a szó szoros és átvitt értelmében is hogy nem éri meg az áldozat......

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elniakarofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr112640075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása