Miért éppen Cserháthaláp?

Miért éppen Cserháthaláp?

Falunapra készülünk

2017. augusztus 07. - korcsolánzsuzsi

_tga2018small.jpg

A falunap mindig nagy esemény egy kis közösség életében, így van ez Cserháthalápon is. Nálunk az idén 3 napos rendezvény kerül megrendezésre, nem kis feladatot adva a szervezőknek. Régen a szeptember végétől novemberig tartó időszak egyik legfontosabb gazdasági és egyben társadalmi eseménye a szüret volt. Még ma is sok helyen olyan mozzanatnak számít, amelyen rokonok, barátok , családtagok összejönnek, szórakoznak, ünnepelnek. Természetesen nem lehet kivétel ez alól Cserháthaláp sem.

_tga2035small.jpg

A mi falunk nagyon kitesz magáért mint vendéglátó. Általában ilyenkor szüreti felvonulás is van, ami  megcsillantja viseletünk, népzenénk, táncunk, szürethez kapcsolódó szokásaink sokszínűségét. Hagyományőrzők rögtönzött kis műsorokkal örvendeztetik meg a felvonulást kísérő nézelődőket.

_tga2088small.jpg

Az idén testvér települési találkozóval  egybekötött szüreti  lesz, emiatt is bővült ki a rendezvény 3 napossá. Péntektől vasárnapig tart majd a vigalom.

_tga2078small.jpg

Az idei program nagyjából kialakult, hamarosan nyomdába kerülnek a meghívók. Természetesen amint hivatalos lesz a műsor máris megosztom veletek, és ezúton is biztatlak benneteket látogassatok el hozzánk, nézzétek meg milyen a falu amikor közösen ünnepel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elniakarofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr4212716576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása